|
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα σε αλμυρό νερό. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
|
|
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
|
|
Σε μπολ, ρίχνετε το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια το πλιγούρι, και το ρύζι. Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε ρίχνοντας 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, μία κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο, λίγο μπούκοβο και λίγη πάπρικα και ανακατεύετε με το πιρούνι. Τέλος προσθέτετε αλάτι.
|
|
Παίρνετε ένα , ένα τα αμπελόφυλλα, βάζετε στο καθένα λίγη από τη γέμιση που ετοιμάσατε και τα τυλίγετε σε φλογέρες.
|
|
Τα τοποθετείτε περιμετρικά σε μια κατσαρόλα, αφήνοντας μια τρύπα στη μέση, στην οποία ρίχνετε νερό (προσέχοντας να μην τα καλύψει).
|
|
Τα αφήνετε να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, σερβίρετε με γιαούρτι. |
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |