english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Κρεμμυδόσουπα
 
 
  Υλικά για 6 άτομα
700 γραμ κρεμμύδια
50 γραμ φρέσκο βούτυρο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
50 γραμ αλεύρι
1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
για το σερβίρισμα
6 φέτες ψωμί
6 φλιτζ τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
 
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν χωρίς να καούν και να καραμελώσουν. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον 20 λεπτά.
Αμέσως μετά ρίχνετε τα 50 γραμ αλεύρι και ανακατεύετε καλά . Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό λαχανικών , αλατοπιπερώνετε . Αφήνετε να βράσει το μίγμα τουλάχιστον για ½ ώρα.
Εν τω μεταξύ φρυγανιάζετε τις 6 φέτες ψωμί στο φούρνο και από τις 2 πλευρές.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα τα οποία πρέπει να είναι από πυράντοχο υλικό, βάζετε στη μέση κάθε πιάτου μια φρυγανιασμένη φέτα ψωμί, πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα και φουρνίζετε στους 220ο και με το γκριλ αναμμένο για 5 λεπτά μέχρι να λειώσει η γραβιέρα. Σερβίρετε τη σούπα καυτή στο τραπέζι.
   
Η πιο παραδοσιακή σούπα της Γαλλίας με λίγα και φθηνά υλικά.
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Βισυσουάζ σούπα (Vichyssoise)
Γιαουρτόσουπα
Γκασπάτσο
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη
Κακαβιά(Αμοργός)
Καροτόσουπα με κύμινο και κάρυ με κρέμα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια σούπα
Κρεμμυδόσουπα
Κρύα χορτόσουπα με πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Μαγειρίτσα η κλασική
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Πατατόσουπα κρύα με φετούλες αβγοτάραχο
Πατσάς αυγολέμονο(Oλυμπος Καρπάθου)
Ρεβίθια με ρύζι
Σούπα βελουτέ από όσπρια.
Σούπα γίδα βραστή
Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
Ταχινόσουπα(Θεσπρωτία)
Τραχανάς σούπα από την Ηπειρο
Τραχανάς σούπα με ντομάτα και φέτα
Φακές Εγκλουβής
Φακές σούπα
Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο
Φασολάδα
Φασολάδες (Kαλάβρυτα)
Φασόλια μαυρομάτικα, λουμπία(Αγ.Κατερίνα)
Χορτόσουπα
Ψαρόσουπα με σαφράν
Ψαρόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο(Ντουμπάι)
Ψαρόσουπα(Ισραήλ)