|
Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές και τις αφήνετε να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό για 2 ώρες. |
|
Τις στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να σιγοβράσουν 1/2 περίπου ώρα. |
|
Προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι. |
|
Τις βράζετε για ακόμα 15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξουν καλά. |
|
Τις σερβίρετε στα περιχύνοντάς τες με λίγο ξύδι. |
|
|
|
Εάν θέλετε μπορείτε την ώρα που βράζουν να τις κοκκινίσετε προσθέτοντας και μία κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |