|
 |
|
1 κιλό εντόσθια (εκτός από το συκώτι)
250 γραμ .κιμά μοσχαρίσιο
2 έντερα γίδας (παχύ έντερο) , 60 εκ το καθένα , καλά πλυμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
1 ποτήρι λάδι
½ ποτήρι νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
1 καυτερή πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανό
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
|
|
 |
|
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα εντόσθια.
|
|
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε .
|
|
Σε νερό που κοχλάζει σε κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τα νεφράκια , τις καρδιές, το πνευμόνι και τα γλυκάδια . Αφήνετε να ζεματιστούν. Όταν ζεματιστούν τα εντόσθια, τα αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα.
|
|
Με ψαλίδι, κόβετε τα εντόσθια σε μικρά κομματάκια, τα ρίχνετε σ ένα μπόλ προσθέτετε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ψιλοκόβετε τη καυτερή πιπεριά, προσθέτετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι και αρχίζετε να ζυμώνετε. Προς το τέλος, ρίχνετε μισό ποτήρι νερό. Αφού ζυμώσετε τη γέμιση, την αφήνετε για 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί.
|
|
Σ ένα ταψί βάζετε τα έντερα και με τη βοήθεια ενός χωνιού και ενός κουταλιού γεμίζετε τα έντερα με τη γέμιση που ετοιμάσατε. Δένετε τις άκρες με μια κλωστή, ακουμπάτε τα γεμισμένα έντερα στο ταψί . Στα ενδιάμεσα βάζετε κομμένες πατάτες. Προσθέτετε από πάνω χυμό από 2 λεμόνια, λάδι, μπόλικη ρίγανη, πιπέρι και τρυπάτε τα έντερα με μια οδοντογλυφίδα κατά διαστήματα για να βγαίνει ο ατμός όταν βράζουν.
|
|
Τα ψήνετε στους 180Ο για περίπου μια ώρα.
|
|
|
|
Απο το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στον Βόλο. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|