|
Μουλιάζετε από βραδύς τα ρεβίθια σε άφθονο δροσερό νερό. Την άλλη μέρα το πρωί τα ξεπλένετε καλά , τα τρίβετε με τις παλάμες σας να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται, τα ξαναπλένετε πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι.
|
|
Παίρνετε το κουνουπίδι και κόβετε τις άκρες του σε μικρά μπουκετάκια. Τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.
|
|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ζεσταθεί και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι να σοταριστεί απαλά. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τα ρεβίθια. Τα σοτάρετε και αυτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. |
|
Ρίχνετε μέσα την τριμμένη ντομάτα, διαλύετε τον πελτέ σε 1 νεροπότηρο νερό και τον ρίχνετε και αυτόν στην κατσαρόλα. Ρίχνετε την κανέλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το ξύδι , το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. |
|
Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τα ρεβίθια με σκεπασμένη τη κατσαρόλα μέχρι να γίνουν τρυφερά. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο χλιαρό νερό. |
|
Στη 1 ώρα προσθέτετε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το κουνουπίδι να γίνει τρυφερό και να πήξει η σάλτσα μέσα στη κατσαρόλα.
|
|
Το σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα και να θυμάστε ότι τρώγεται και ζεστό και κρύο.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |