|
Αφαιρέστε από τις πιπεριές το κοτσάνι και τα σπόρια. Ζεματίστε τις για 1 λεπτό σε βραστό αλμυρό νερό. Βγάλτε τις και ακουμπήστε τις σε απορροφητικό χαρτί. |
|
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Βάλτε μέσα τις ζεματισμένες πιπεριές και σοτάρετέ τις καλά απ’ όλες τις μεριές. |
|
Ρίξτε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το λουκάνικο κομμένο σε φετούλες. Ανακατεύτε καλά τα υλικά και αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά.
|
|
Εν τω μεταξύ ψιλοκόφτε τις ντομάτες. Ρίξτε τις μέσα στο τηγάνι, ανακατεύτε και μόλις πάρει βράση το φαγητό αλατίστε, ρίξτε πιπεράκι και χαμηλώστε τη φωτιά να σιγοβράσει το σπεντζοφάι και να πήξει η σάλτσα για τα καλά. |
|
Όταν απορροφηθούν τα υγρά και πήξει η σάλτσα το σερβίρετε σε πιατέλα και την ακουμπάτε στο τραπέζι. Να θυμάστε ότι τρώγεται ζεστό.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |