|
Παίρνετε τις μερίδες του κόκορα και τις σοτάρετε μέσα στο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. |
|
Ρίχνετε τα τριμμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε πολύ καλά μέχρι να γυαλίσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου και τις φέρνετε 2-3 βόλτες.
|
|
Ξαναβάζετε τις μερίδες του κόκορα μέσα και ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά δηλαδή τη κανέλα, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα της δάφνης. |
|
Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά. Τότε ρίχνετε μέσα το χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό. |
|
Ανακατεύετε, αλατίζετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα και 15 λεπτά και μέχρι η σάλτσα να αρχίζει να πήζει και ο κόκορας να γίνει τρυφερός.
|
|
Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις σουρώνετε, βγάζετε τις μερίδες του κόκορα μέσα από τη μεγάλη κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε και ρίχνετε τις πένες. Τις ανακατεύετε καλά και ξανατοποθετείτε από πάνω τις μερίδες του κόκορα. |
|
Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα βάζοντας στο κέντρο τις πένες με τη σάλτσα και περιμετρικά τις μερίδες του κόκορα.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |