|
Ετοιμάζετε τον πουρέ αβοκάντο. Κόβετε κατά μήκος τα αβοκάντο στη μέση. Πετάτε το κουκούτσι και βγάζετε τη σάρκα τους από τη φλούδα και τη βάζετε σε ένα μπολ. Μέσα στο ίδιο μπολ ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το λειωμένο κρεμμύδι και βάζετε το μίγμα στο μπλέντερ να γίνει ένας ομοιογενής πουρές. Τον ξαναδειάζετε στο μπολ και αλατίζετε. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε απαλά και φυλάτε τον πουρέ στο ψυγείο.
|
|
Παίρνετε το ψαρονέφρι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Βάζετε σε ένα μπολ και μαρινάρετε με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το λεμόνι.
|
|
Ετοιμάζετε το ρύζι. Πλένετε καλά το ρύζι σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό. Το ξεβγάζετε 3 φορές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο γάλακτος και το ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ. Αφήνετε να ζεσταθούν καλά και σοτάρετε το τζίντζερ μέσα στο φρέσκο βούτυρο μέχρι να βγάλει όλα του τα αρώματα. |
|
Ρίχνετε μέσα το ρύζι και ανακατεύετε καλά, προσθέτετε νεράκι χλιαρό σιγά-σιγά τόσο όσο να σκεπάσει το ρύζι και 1 δάχτυλο παραπάνω. Αφήνετε να πάρει βράση, ρίχνετε λίγο αλάτι, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Κλείνετε το μάτι και αφήνετε το ρύζι να τραβήξει τα νερά του. |
|
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λιπαρά ή στο γκριλ του φούρνου σας ψήνετε τα κομματάκια από το ψαρονέφρι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αλατίζετε και τα πιπερώνετε. |
|
Σερβίρετε στα πιάτα στη μέση το ψαρονέφρι, αριστερά μπόλικο πουρέ αβοκάντο και δεξιά το αρωματικό ρύζι.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |