|
Με το ειδικό μηχανάκι αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα πετροκέρασα και τα μαύρα κεράσια.
|
|
Παίρνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το λειωμένο κρεμμύδι, ταυτόχρονα βάζετε τα 3 φιλέτα κοτόπουλου. Σοτάρετε καλά τα υλικά γυρίζοντας το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές για να ροδίσει καλά. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα 40 ξεκουκούτσωτα πετροκέρασα. |
|
Όσο ροδίζει το κοτόπουλο ρίξτε στο μπλέντερ τα 10 μαύρα κεράσια, το γλυκό κρασί Λήμνου και το κονιάκ. Κάντε τα ένα ομοιογενή πολτό, περιχύστε τα κοτόπουλα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε τα κοτόπουλα να μαγειρευτούν καλά. πασπαλίστε με το μοσχοκάρυδο και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. |
|
Μόλις πήξει η σάλτσα βγάλτε τα φιλέτα από το τηγάνι, κόφτε τα σε φετούλες και μοιράστε τα σε 4 πιάτα , περιχύστε με τη σάλτσα και συνοδεύστε τα με το νόστιμο ρύζι.
|
|
Ετοιμάστε το ρύζι. Μουλιάστε το ρύζι σε άφθονο κρύο νερό ξεπλένοντάς το δύο φορές. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα τον κουρκουμά και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα το μουλιασμένο ρύζι και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο. Ρίχνετε σιγά-σιγά νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και ακόμα 1 δάχτυλο. |
|
Αν θέλετε προσθέστε λίγο αλάτι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι το ρυζάκι να απορροφήσει όλο το νερό. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και τα σερβίρετε μαζί με τα λεπτοκομμένα φιλέτα του κοτόπουλου.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |