|
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια απαλά καθώς και το τριμμένο κρεμμύδι. Ρίχνετε το καρότο και τις καρδιές της αγκινάρας. Προσθέτετε 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό, αλατίζετε και πιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου ½ ώρα και μέχρι οι καρδιές της αγκινάρας να γίνουν τρυφερές. |
|
Μετριάζετε τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή πάνω στις αγκινάρες ακουμπάτε τα φιλέτα του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά. |
|
Ξεσκεπάζετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αναταράσσετε τη κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να χλιαρέψει και με την βοήθεια μιας σπάτουλας σερβίρετε σε κάθε πιάτο ένα καλό φιλέτο μπακαλιάρου, 2 καρδιές αγκινάρας και μπόλικη σαλτσούλα με τα κρεμμυδάκια και τα καρότα. |
|
Πασπαλίζετε τα πιάτα με άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |