|
Με ένα ιδιαίτερα κοφτερό μαχαίρι ανοίγετε τα φιλέτα κοτόπουλου στο κέντρο τους για να μπορείτε να τα γεμίσετε. |
|
Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το ζαμπόν, τη γαλέτα και 2 κουτ σούπας κρέμα γάλακτος. Τα κτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα πηκτό μίγμα. Αλατίζετε και πιπερώνετε.
|
|
Ρίχνετε μέσα στο μίγμα τα φιστίκια Αιγίνης και με το μίγμα γεμίζετε τα 2 φιλέτα κοτόπουλο. Τα αναδιπλώνετε και τα κλείνετε και τα τυλίγετε με 3 φέτες μπέικον το καθένα. Τα συγκρατείτε με 2 οδοντογλυφίδες. |
|
Τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Τα βγάζετε αφαιρείτε τις φέτες του μπέικον και μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φετούλες. |
|
Τα μοιράζετε σε 4 πιάτα και ετοιμάζετε τη σάλτσα τους. |
|
Σε ένα μπολ κτυπάτε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Με αυτό το λαδολέμονο περιχύνετε το κοτόπουλο. |
|
Γαρνίρετε με το κριθαράκι άσπρο.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |