|
Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, κόβετε λωρίδες από τη φλούδα και τις αφήνετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 ώρα. |
|
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μισά κρεμμύδια. Ρίχνετε μέσα το κρέας και το ροδίζετε. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε 1/2 ώρα περίπου. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσει. |
|
Στραγγίζετε τις μελιτζάνες και κόβετε τη μία άκρη τους. Αφού σκάψετε λίγο τη σάρκα της καθεμιάς, βάζετε μέσα από ένα κομμάτι μισοψημένο κρέας. |
|
Τις δένετε με κλωστή και κλείνετε το άνοιγμα με μία οδοντογλυφίδα. Τις τηγανίζετε λίγο στο σπορέλαιο. |
|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και βάζετε μέσα τις μελιτζάνες όρθιες. Προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μαϊντανό και αδειάζετε τον ντοματοχυμό. |
|
Μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το ξύδι και χαμηλώνετε τη φωτιά. |
|
Ψήνετε χωρίς να ανακατεύετε για θα διαλυθούν οι μελιτζάνες. |
|
Σερβίρετε σε κάθε πιάτο μία ολόκληρη μελιτζάνα, αφού αφαιρέσετε την κλωστή. Περιχύνετε με τη σάλτσα. |
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |