|
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. |
|
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να μαραθούν ελαφρά και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο. |
|
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ο κιμάς. Ανακατεύουμε τέλος τον μαϊντανό. |
|
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα. |
|
Προσθέτουμε το αβγό και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε. |
|
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά. |
|
Πάνω σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ και την απλώνουμε. Πασπαλίζουμε τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί . |
|
Ψήνουμε στους 180ο για 45 περίπου λεπτά και μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ. |
|
|
|
Μπορούμε να σερβίρουμε τα παπουτσάκια πάνω σε μια σάλτσα ντομάτας. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |