|
Κόβετε το συκωτάκι σε μικρά κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι για να μην διαλυθεί.
|
|
Σε ένα μπολ βάζετε τα κομμένα κρεμμύδια σε σπιρτόξυλο μαζί με τον μαϊντανό, τα αλατίζετε ελαφρά και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να περιμένουν.
|
|
Ζεσταίνετε άφθονο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι , ρίχνετε μέσα μια κουταλιά πελτέ να πάρει το λάδι χρώμα και άρωμα. |
|
Αλατίζετε τα κομματάκια από το συκώτι, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να αποκτήσουν κρούστα.
|
|
Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα σερβίρετε σε πιατέλα, γαρνίροντάς τα με το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
|
|
Πασπαλίζετε με το σουμάκι και τα σερβίρετε στο τραπέζι.
Αν δεν βρείτε σουμάκι ρίξτε τους μπόλικο λεμόνι.
|
|
Σημείωση. Το σουμάκι είναι μπαχαρικό Ανατολίτικο καθόλου καυτερό με πολύ ενδιαφέρουσα ξινούτσικη γεύση. Πωλείται στα ειδικά καταστήματα μπαχαρικών στο κέντρο της Αθήνας.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |