|
Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το νερό, το αβγό ελαφρά χτυπημένο, τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
|
|
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να πάρει βράση.
|
|
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε για λίγο τα γιουβαρλάκια και ρίχνουμε τον ζωμό. Βράζουμε για ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά.
|
|
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με το λεμόνι και ρίχνουμε λίγο-λίγο σάλτσα από το φαγητό. |
|
Ρίχνουμε το αβγολέμονο στα γιουβαρλάκια και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά. Τα σερβίρουμε με τη σαλτσούλα πασπαλισμένα με λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού ή άνηθο.
|
|
|
|
Σημείωση. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρύζι με ½ φλιτζάνι τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού.
Τα γιουβαρλάκια μπορούν να γίνουν και σούπα με ντομάτα. Θα τα βράσουμε σε περισσότερο ζωμό μέσα στο οποίο θα προσθέσουμε 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |