|
Καθαρίζετε τις αγκινάρες μία ,μία τις αλείφετε με λεμόνι και τις βάζετε σ ένα μπολ με νερό για να μην μαυρίζουν.
|
|
Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και προσθέτετε τις αγκινάρες. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτετε τον άνηθο, το πορτοκάλι, τους σπόρους, λίγο αλατάκι .Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν. |
|
Προσθέτετε στη συνέχεια το χυμό από τα λεμόνια, νερό ίσα να καλύψει τις αγκινάρες και αφήνετε να βράσουν. Όσο βράζουν, ετοιμάζετε τον πουρέ:
|
|
Καθαρίζετε τις βρασμένες γλυκοπατάτες, τις κάνετε πουρέ με το ειδικό εργαλείο σε ένα μπολ, μαζί με τα καρότα. |
|
Παροσθέτετε λίγο ζωμό από τις αγκινάρες που βράζουν στη διπλανή κατσαρόλα, λίγο λάδι, λίγο άσπρο πιπέρι, λίγη τριμμένη γραβιέρα και λίγο αλατάκι. |
|
Σερβίρετε σ΄’ενα πιάτο τις αγκινάρες με τον πουρέ.
|
|
|
|
Ονομαστές είναι οι αγκινάρες Ιρίων.Αναζητείστε τες στις Λαικές αγορές.Είναι πεντανόστιμες. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |