|
 |
|
Υλικά για 5-6 άτομα
1,2 κ. ψαχνό χοιρινό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό Αγκαθάκι(΄Aγριο ραδίκι)
1 νεροπότηρο κρασί
3 νεροπότηρα νερό
αλάτι, πιπέρι
χυμό από 3 λεμόνια
2 αυγά
1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
|
|
 |
|
Ρίχνετε στην κατσαρόλα μια κούπα τσαγιού ελαιόλαδο και περιμένετε να ζεσταθεί.
Τοποθετούμε το χοιρινό να σωταριστεί καλά και από τις 2 πλευρές. Βγάζετε το κρέας από τη κατσαρόλα και το τοποθετείτε σ’ένα πιάτο. |
|
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα ξερά κρεμμύδια. Αφού ροδοκοκκινήσουν, ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το χοιρινό και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί.
|
|
Προσθέτετε 3 νεροπότηρα νερό, τόσο μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Ανακατεύετε, περιμένετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να βράσουν για περίπου 1 ώρα.
|
|
Ρίχνετε σιγά σιγά τα χόρτα, καλοπλυμμένα και ωμά, ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο, ανακατεύετε, σκεπάζετε πάλι την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
|
|
Για το Αυγολέμονο:
Χτυπάτε τα αυγά. Σ’ένα μπολ, βγάζετε 4 κουτάλες από τον ζωμό της κατσαρόλας. Όσο χτυπάμε τα αυγά, ρίχνετε σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού, τον ζωμό της κατσαρόλας μέχρι να ενσωματωθούν.Τ’αδειάζετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Ανάβετε τη φωτιά να πάρουν μια βράση, αφήνετε για 2 λεπτά να ηρεμήσει και σερβίρετε.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|