|
 |
|
Υλικά για 4 άτομα
Μισό κατσικάκι σε μερίδες (2,5
κιλά περίπου)
2 κ. του γλυκού μουστάρδα
1 φλυτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκια ντομάτα
Ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
1 κλαράκι κανέλα
μοσχοκάρυδο
νερό
½ κ. χυλοπίτες
τριμμένο κεφαλοτύρι
|
|
 |
|
Αλατοπιπερώνετε το κατσικάκι, προσθέτετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο και το βάζετε
σε γάστρα. |
|
Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, προσθέτετε γύρω γύρω τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα. |
|
Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Ενδιαμέσως προσθέτετε 1- 1 ½ ποτήρι νερό.
|
|
Προσθέτετε τις χυλοπίτες ενώ ανακατεύετε καλά να δέσουν με τη σάλτσα στη γάστρα. |
|
Ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά, σβήνετε το φούρνο και αφήνετε να τραβήξουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το τριμμένο κεφαλοτύρι
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|