Για 4 άτομα
400 γραμ. βρασμένο κρέας κομμένο σε χοντρούς κύβους
2 κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
ελαιόλαδο
2 κουτ.του γλυκού κάπαρη
λίγο θυμάρι
κόκκους από ροζ πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
μείγμα πιπεριών
1 φλιτζάνι καφέ κρέμα γάλακτος
σιρόπι από βαλσάμικο
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί τοποθετείτε σιγά σιγά τους κύβους κρέατος να ροδίσουν.
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη, το θυμάρι, το ροζ πιπέρι, το μείγμα πιπεριών, το μισό ποτήρι λευκού κρασιού, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και όταν είναι έτοιμα σερβίρετε το κρέας σ’ ένα πιάτο.
Στο τηγάνι που ετοιμάσατε το κρέας προσθέτετε στη σάλτσα που έχει μείνει το υπόλοιπο λευκό κρασί, το αφήνετε να δέσει.
Μ ένα κουτάλι ρίχνετε τη σός που ετοιμάσατε πάνω στο κρέας που έχετε σερβίρει. Προσθέτετε στο πιάτο και λίγο σιρόπι από βαλσαμικό ξίδι.
Η συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στον Λίγηρα της Γαλλίας