Για 4 άτομα
500 γραμ.κρέας κομμένο σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο κύμινο
λίγη ρίγανη
2 ξυλαράκια κανέλλα
λίγα γαρύφαλλα
κόκκους από μαύρο πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
χοντρό αλάτι
5,6 αγγουράκια τουρσί
1 κ.σ.μαύρες σταφίδες χωρίς κουκούτσια
3 κουτ. της σούπας πελτέ τομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κανάτα κόκκινο κρασί
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν.
Βάζετε και το κρέας το αφήνετε να ροδοκοκκινίσει και προσθέτετε τα αρωματικά. Το κύμινο, τη ρίγανη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύετε και συνεχίζετε προσθέτοντας το μαύρο πιπέρι, το θυμάρι, το αλάτι, τα αγγουράκια, τις σταφίδες, τον πελτέ τομάτας, το σκόρδο, τα καρότα και ανακατεύετε. Τέλος, το κόκκινο κρασί.
Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες.
Παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στον Λίγηρα