|
Βάζετε το κρέας στο μπολ με το νερό, το αλάτι και τη νιτρική σόδα και αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες.
|
|
Όταν έλθει η ώρα να το μαγειρέψετε το σουρώνετε και αφήνετε για 5 λεπτά στο σουρωτήρι.
|
|
Βάζετε το κρέας σε μια κατσαρόλα με το λίπος του χοιρινού και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά (στην αρχή δυνατή φωτιά, μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνετε).
|
|
Ανακατεύετε κατά διαστήματα να μην κολλήσει το κρέας στον πάτο και προσθέτετε ένα δάχτυλο σιρόπι ζάχαρης να δώσει το χρώμα του.
|
|
Αφού βράσει το κρέας το σουρώνετε, το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια, προσθέτετε πιπέρι και σερβίρετε.
|
|
|
|
Απο το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στον Λίγηρα |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |