|
 |
|
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
3 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3-4 κοτόπουλα νανάκια κομμένα στη μέση
αλάτι
άσπρο πιπέρι
1 κουτ καφέ κουρκουμά
τριμμένη κανέλα
0,5 γραμμ σαφράν
ξανθές σταφίδες
1 κουτ. της σούπας μέλι
σπόρια από ρόδι
άσπρα αμύγδαλα
|
|
 |
|
Βάζετε το πήλινο πιάτο (tajin) στη φωτιά, ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και αφήνετε να τσιγαριστούν. |
|
Προσθέτετε τα κοτοπουλάκια, αλάτι, το άσπρο πιπέρι, τον κουρκουμά, την κανέλλα, το σαφράν, σκεπάζετε με νερό και αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 45 λεπτά.
|
|
Προσθέτετε τις σταφίδες, το μέλι, τα σπόρια από ρόδι, τα αμύγδαλα και αφήνετε για άλλα 10-15 λεπτά να πάρουν μια βράση και να δώσουν το άρωμά τους. |
|
Σερβίρετε ζεστά.
|
|
|
|
Από το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στο Ισραήλ.
Σημείωση. Όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|