|
Ετοιμάζετε τον ζωμό:Σε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε τα κομμάτια του χοιρινού ,αλατίζετε και τα αφήνετε να βράσουν.
|
|
Ετοιμάζετε τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον κιμά. Αφήνετε να σοταριστούν καλά, ενώ ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. |
|
Προσθέτετε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι και αφήνετε για λίγο να ψηθούν.
|
|
Στη συνέχεια ρίχνετε ένα μπολάκι νερό και ένα μπολάκι ρύζι, ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε να βράσει το φαγητό και να πιεί τα υγρά του.
Αφήνετε στην άκρη την γέμιση.
|
|
Ετοιμάζετε το φύλλο: σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, ρίχνετε το αλάτι, το ξύδι, νερό και ζυμώνετε με το χέρι.Βάζετε λίγο ,λίγο το νερό και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή. |
|
Αφήνετε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια τη χωρίζετε στη μέση, αλευρώνετε μια επιφάνεια και ανοίγετε ένα φύλλο.
|
|
Κόβετε το φύλλο σε μικρά τετραγωνάκια και βάζετε από μια κουταλίτσα από τη γέμιση του κιμά στο κάθε τετραγωνάκι. |
|
Κλείνετε τη γέμιση με τη ζύμη δίνοντας σχήμα πουγκιού,Τοποθετείτε το πουγκάκι σε λαδωμένο ταψί. |
|
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη η η γέμιση . Μ ένα πινελάκι βάζετε λάδι στα πουγκάκια.
|
|
Βάζετε το ταψί στο φούρνο για ½ περίπου ώρα στους 200 βαθμούς. |
|
|
|
Μόλις ψηθούν, τα περιχύνετε με το ζωμό από το χοιρινό και περιμένετε περίπου 15-20 λεπτά να τραβήξουν πριν τα σερβίρετε.
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |