|
 |
|
1 κατσίκι
1 συκωταριά ( γλυκάδια, καρδιά, σπλήνα, πνευμόνια και μπόλια )ψιλοκομμένη
10 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μπολάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μπολάκι μάραθο
½ νεροπότηρο λάδι
2 νεροπότηρα νερό?
1 κιλό ρύζι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
φυτικό βούτυρο
|
|
 |
|
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε όλα τα εντόσθια να σοταριστούν και να τραβήξουν τα υγρά τους. |
|
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύετε, ρίχνετε το δυόσμο, το μάραθο, προσθέτετε νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσουν, προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
|
|
Τρίβετε την κοιλιά του κατσικιού με μπόλικο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και την γεμίζετε με τη γέμιση που ετοιμάσατε.
|
|
Ράβετε την κοιλιά, αλείφετε το αρνί απ’έξω και από τις 2 πλευρές με μπόλικο φυτικό βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
|
|
Ρίχνετε νερό στο ταψί, το σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 4 ώρες.
|
|
|
|
Από το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στην Σαμοθράκη. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|