|
Προετοιμασία
Bράζετε τα ρεβύθια και τα σουρώνετε.
Σε ένα μπόλ μουλιάζετε το μπασμάτι (όσο περισσότερο μουλιάσει τόσο λιγότερο χρειάζεται να μαγειρευτεί).
Κόβετε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.
|
|
Εκτέλεση για το κρέας
Βάζετε το μοσχάρι να βράσει μαζί με ένα μεγάλο κρεμμύδι χαραγμένο στα τέσσερα, τα κλαράκια κανέλας, μαύρο πιπέρι, αλάτι, κάρδαμο, γαρύφαλλα, κόλιανδρο, κύμινο και τα αφήνετε για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να γίνει τρυφερό το κρέας.
Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε το κρέας και το φυλάτε ζεστό.
Προσοχή το μισό κρέας θα το χρησιμοποιήσετε στη συνταγή ρυζιού. Φυλάτε και τον ζωμό.
|
|
Εκτέλεση για σάλτσα κρέατος.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε μέσα λίγο κομμένο κρεμμύδι, το τρίμα μαύρου λεμονιού ενώ ανακατεύετε διαρκώς. Προσθέτετε λίγο πελτέ ντομάτας, κιτρινόριζα και όσο ανακατεύετε ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό από το μοσχάρι . Τη σάλτσα αυτή τη σερβίρετε μαζί με το κρέας.
|
|
Εκτέλεση για τη γαρνιτούρα πατάτας, κολοκύθα
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις χονδροκόβετε.
Καθαρίζετε την κολοκύθα και τη κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Στον υπόλοιπο ζωμό του μοσχαριού ρίχνετε τις πατάτες, τα κομματάκια κολοκύθας και τα αφήνετε να βράσουν.
|
|
Στήσιμο πιάτου
Σε σουπιέρα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια ψωμί νάν και με αυτά καλύπτετε το πάτο του σκεύους. Από πάνω τοποθετείτε τα κομμάτια κρέας με τη σάλτσα του, κομμάτια από τη βρασμένη κολοκύθα μαζί με το ζουμί της. Αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα τις βρασμένες πατάτες και τις βάζετε πάνω από την κολοκύθα μαζί με το ζωμό μέσα στον οποίο έχετε βράσει τις πατάτες και τη κολοκύθα. Από πάνω βάζετε άλλη μία στρώση κομμάτια από ψωμί νάν.
|
|
|
|
Eνα νόστιμο πιάτο με κρέας από ο επεισόδιο"ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ".στο ΝΤΠΥΜΠΑΙ.Παρ όλο που είναι ένα πλήρες πιάτο το συνοδεύουν με ένα "πλούσιο" ρύζι. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |