|
Σε μία κατσαρόλα βράζετε το χοιρινό μπούτι σε μπόλικο νερό. Αλατίζετε , πιπερώνετε
Ρίχνετε τα δαφνόφυλλα, το μισό λεμόνι και τη σκεπάζετε .Αφήνετε να βράσει για τουλάχιστον 3 ώρες. |
|
Στο τέλος και αφού έχει βράσει καλά βγάζετε το μπούτι από το ζωμό που βράζει τα δαφνόφυλλα και στο ζωμό βάζετε το πλιγούρι.
|
|
Για 2 λίτρα νερό βάζετε 1 κιλό πλιγούρι.
Μόλις πάρει μία καλή βράση .αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζετε με μία πετσέτα. Αφήνετε για μισή ώρα για να πιεί όλα τα υγρά του.
|
|
Σερβίρετε χωριστά το πλιγούρι από το χοιρινό.
|
|
Μπορείτε να κόψετε το χοιρινό σε κομματάκια και να το ανακατέψετε με το πλιγούρι.
Και τότε το σερβίρετε μαζί.
|
|
|
|
Μαγείρεψε ο Βασίλης Ανθούλης στον Κέφαλο της Κώ.
Τρώγεται στα χοιροσφάγια και σε γιορτές.
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |