|
Πλένετε και σκουπίζετε το κατσικάκι. Κόβετε σε κομματάκια τη συκωταριά.
Πλένετε και ψιλοκόβετε τον μαιντανό.
Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια .
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες.
|
|
Σ ένα βαθύ τηγάνι βάζετε 3.κ.σ λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Αφήνετε να ροδίσει λίγο και προσθέτετε το κουκουνάρι. Μόλις ροδίσουν προσθέτετε τα συκωτάκια που έχετε ψιλοκόψει. .Μόλις σοταριστούν ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε 1 νεροπότηρο νερό και ανακατεύετε. Αφήνετε να πάρει μία βράση και αλατοπιπερώνετε., ρίχνετε το εσταγκόν τριμμένο , και σχοινόπρασσο. Και τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Μόλις πιούν τα υγρά τους το αποσύρουμε από τη φωτιά.
|
|
Παίρνετε το κατσικάκι και με τη βοήθεια μαχαιριού και με το χέρι ξεκολλάτε το δέρμα από τα πλευρά. Μπορείτε να πείτε και στον χασάπη σας να το ετοιμάσει.
Μ ένα κουτάλι γεμίζετε τη πλευρά...Κλείνετε τα άνοιγμα με ξύλινα σουβλάκια.
Καλύπτετε το αρνί με τη μπόλια.
|
|
Βάζετε σ ένα ταψί τις πατάτες και από πάνω ακουμπάτε το κατσίκι.
|
|
Σε μία κανάτα νερό διαλύετε 2 κουταλιές της σούπας πελτέ, και περιχύνετε το αρνάκι και τις πατάτες. Προσθέτετε κομματάκια βούτυρο .πιπέρι, λάδι, μπόλικη ρίγανη. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
|
|
Ψήνετε για 3 ώρες στους 180ο |
|
|
|
Η πλάτη γεμιστή είναι παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα
Το έφτιαξε η κ.Αργυρώ Ζαφείρη, σε ποιό μοντέρνα εκδοχή, στο επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στη Σάμο |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |