|
Μουλιάζετε τις φέτες ψωμιού. Καθαρίζετε και τρίβετε τα κρεμμύδια
Καθαρίζετε και κόβετε σε χονδρές φέτες τα πράσα.
Καθαρίζετε τις πιπεριές βγάζετε τα σποράκια τους και τις χονδροκόβετε.
|
|
Σ ένα μπόλ βάζετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι μία κουταλιά ελαιόλαδο και το καλά στυμμένο ψωμί ,αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε τον κιμά. Τον βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.
|
|
Σε ένα τηγάνι βάζετε τα πράσα με λίγο νερό και τα αφήνετε να μαραθούν. Τα αποσύρετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σ ένα ταψί. |
|
Από πάνω βάζετε τις πιπεριές, 1 φλιτζ καφέ λάδι ,τον χυμό από 2 λεμόνια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε όλα τα υλικά.
|
|
Πλάθετε με τον κιμά, μπιφτέκια και τα τοποθετείτε πάνω στα πράσα και τις πιπεριές,
|
|
Ψήνετε στους 170 ο για 45 λεπτά. |
|
|
|
Η συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο
"Μπουκιά & συχώριο" στη Σάμο |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |