|
 |
|
½ κ. μπομπόλια (Θαλασσινά σαλιγκάρια)
½ κ. πεταλίδες
3 ντομάτες
3 κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
πελτέ ντομάτας
φύλλα δάφνης
γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
|
|
 |
|
Χοντροκόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, ζεματίζουμε τα μπομπόλια και τις πεταλίδες για 4-5’, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
|
|
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και περιμένουμε να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, προσθέτουμε 2 μπολάκια από το ζωμό που ζεματίσαμε τα μπομπόλια και αφήνουμε να βράσουν καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν και αυτές για λίγο.
|
|
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο, τη δάφνη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20’.
|
|
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μπομπόλια, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν για λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πεταλίδες και αφήνουμε να βράσουν και αυτές.
|
|
Σερβίρουμε ζεστά. |
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|