|
Ζεματάτε τα λάπατα για 5 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσουν. |
|
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο, ρίχνετε τις μερίδες του κρέατος και τις ροδίζετε ελαφρά, ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το ρόδισμα για λίγο ακόμα. |
|
Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα τα ζεματισμένα λάπατα, ανακατεύετε προσθέτετε λίγο νεράκι αν χρειάζεται, αλατίζετε, πιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα. |
|
Ρίχνετε μέσα το δυόσμο και τον άνηθο και αφήνετε να βράσουν ακόμα για λίγη ώρα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της κατσαρόλα και να ψηθεί καλά το κρέας. |
|
2-3 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα περιχύνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε σε πιατέλα περιχύνοντας το φαγητό με σουρωτό γιαούρτι.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |