english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Βοδινή ουρά με μπάμιες και ρύζι(Κάιρο)
 
 
  ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
11/2 κιλό ουρά βοδινού
250γρ βούτυρο
1 κ.σ. σπορέλαιο
2 κόκκους μαστίχας
2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
5 σποράκια κάψες κάρδαμου
4 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
πιπέρι
2.MΠΑΜΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό μπάμιες
2 φλιτζ τσαγιού τριμμένη φρέσκια ντομάτα
1 κ. της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο και ανακατεμένο με αλάτι
1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
μπόλικο φρέσκο κόλλιανδρο
Λίγο αλάτι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ. γλυκού λάδι
50 γρ. βούτυρο
1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό 3.ΡΥΖΙ ΜΕ ΦΙΔΕ
5 φλιτζ. Τσαγ. ρύζι (νυχάκι)
5 φλιτζ. Τσαγ. νερό βραστό
250 γρ. σπασμένο φιδέ
100 γρ. βούτυρο
1 κόκκο μαστίχα
1 κύβο ζωμό κρέατος
πιπέρι
αλάτι
 
Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια
Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο, το σπορέλαιο . Μόλις λειώσει το βούτυρο προσθέτετε στην κατσαρόλα τη μαστίχα, ανακατεύετε, μετά τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε. Ρίχνετε τις κάψες του κάρδαμου, τα φύλλα δάφνης, και ανακατεύετε. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας δυναμώνοντας τη φωτιά .Σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε και το πιπέρι Χαμηλώνετε τη φωτιά και συγχρόνως ρίχνετε το σκόρδο και λίγο νερό.. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να βράσει για μιάμιση ώρα ελέγχοντας τα υγρά του. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βάζετε σε ένα πυράντοχο σκεύος μαζί με τη σάλτσα του , το καλύπτετε με ασημόχαρτο, στο οποίο ανοίγετε τρύπες με ένα πιρούνι και το αφήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Προετοιμάζετε τις μπάμιες: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το βούτυρο .Μόλις λειώσει το βούτυρο προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να σοταριστεί. Στη συνέχεια σοτάρετε τη πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτετε στη κατσαρόλα τη φρέσκια ντομάτα ,τον πελτέ και ένα κύβο λαχανικών. Αλατίζετε .Ανακατεύετε και προσθέτετε το νερό. Αφήνετε να βράσουν και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτετε τις μπάμιες και τις αφήνετε να μαγειρευτούν . Προς το τέλος προσθέτετε τον φρέσκο κόλλιανδρο. Όταν οι μπάμιες είναι έτοιμες, τις βάζετε σε μια γάστρα και τις τοποθετείτε στο φούρνο . Τις αφήνετε μέχρι να πιούν τα υγρά τους .
Προετοιμάζετε το ρύζι: Σ ένα τηγάνι βάζετε να λειώσει το βούτυρο. Προσθέτετε τον φιδέ, και τον σοτάρετε μέχρι να το χρώμα του να χρυσίσει. Προσέχετε να μη αρπάξει. Οταν είναι έτοιμος τον κατεβάζετε από τη φωτιά και τον αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα, βάζετε βούτυρο και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε να πάει το βούτυρο παντού και να γυαλίσει το ρύζι. Προσθέτετε τη μαστίχα, τον τηγανισμένο φιδέ που ετοιμάσατε προηγουμένως και ανακατεύετε. Προσθέτετε βρασμένο νερό μέχρι να καλύψει το ρύζι.. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιούν όλο το νερό.
Για το σερβίρισμα: Έχοντας μαγειρέψει και τα τρία φαγητά του πιάτου ξεκινάτε το στήσιμο: Βάζετε το βρασμένο ρύζι με τον φιδέ σε ένα μπολάκι και το φορμάρετε πιέζοντάς το .Το αναποδογυρίζετε στη άκρη του πιάτου. Από πάνω προσθέτετε τριμμένο πιπέρι.. Σερβίρετε σε μία γωνιά του πιάτου ένα κομμάτι από το κρέας και μία κουταλιά από τις μπάμιες .Στολίζουμε με αραβικές πιτούλες.
   
Το πιάτο παρουσιάσθηκε στην εκπομπή "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" στο επεισόδιο του Καίρου
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αγκινάρες Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο
Αγκινάρες Ιρίων με πουρέ γλυκοπατάτας
Αγριογούρουνο μαριναρισμένο στο φούρνο
Αγριογούρουνο με κυδώνια (Φενεός)
Αρνάκι γεμιστό (Kάρπαθος)
Αρνάκι με μάραθα
Αρνάκι με ραταφία(Καμπανία)
Αρνάκι με φρίκε
Αρνάκι στη γάστρα σε μπουκιές με μανιτάρια, ντοματίνια, δενδρολίβανο, σκόρδο
Αρνάκι φάτα με μόζα(Κάιρο)
Αρνάκι φρικασέ
Αρνίσιο κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού
Βοδινή ουρά με μπάμιες και ρύζι(Κάιρο)
Βραστό κρέας(Παρίσι)
Γαμοπίλαφο Ικαριώτικο
Γαύρος λαδορίγανη με πιπεριές και ντομάτα
Γίδα κοκκινιστή(Αγραφα)
Γίδα με αγκινάρες( Σκόπελος )
Γιουβαρλάκια
Γιουβέτσι με μοσχοφίλερο (το Αρκαδικό γιουβέτσι)
Γλώσσα τηγανιτή με σπανάκι και άγριο ρύζι
Γουρουνάκι φρικασέ με αγκαθάκι(Κάρυστος)
Καρμπονάρα η γνήσια
Κατσικάκι γεμιστό (Σαμοθράκη)
Κατσικάκι γεμιστό.( Σάμος )
Κατσικάκι γιουβέτσι(Κάρυστος)
Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες(Κύμη)
Κεμπάπ
Κερκυραϊκή παστιτσάδα
Κεφτεδάκια με σάλτσα
Κιμάς Σακσούκα( Λούξορ )
Κλέφτικο(Ορεινή Κορινθία)
Κοθίδο Μαδριλένιο(Cocιdo Madrileno)
Κόκορας κοκκινιστός με φλομάρια(Σαμοθράκη)
Κόκορας με κουρκουμπίνες(Kάρυστος)
Κόκορας παστιτσάδα (Κέρκυρα)
Κολοκυθάκια γεμιστά στη κατσαρόλα
Κότα Μπαρδουνιώτικη
Κοτοπουλάκια στο ταζίν(Ισραήλ)
Κοτόπουλο γεμιστό με δαμάσκηνα και αβγολέμονο
Κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια, ξανθές και μαύρες σταφίδες με σάλτσα από πετιμέζι και γλυκό κρασί
Κοτόπουλο κατσαρόλας με φέτα και λεμόνι γαρνιρισμένο με χειροποίητο πουρέ
Κοτόπουλο με κεράσια συνοδεύεται από ρύζι μπασμάτι μαγειρεμένο με κουρκουμά
Κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα ροζέ
Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο μπιριάνι(Ντουμπάι)
Κοτόπουλο στη τσερέπα(Λευκάδα)
Κοτόπουλο στήθος γεμιστό με ζαμπόν και φιστίκια Αιγίνης
Κοτόπουλο τηγανιτό με κάσιους
Κοτόπουλο τσερκεσία( Λούξορ )
Κοτόπουλο τυλιγμένο με μπέικον
Κοτόπουλο φιλέτο με μανιτάρια (Καμπανία)
Κοτόπουλο φιλέτο τυλιγμένο με μπέικον και λαδολέμονο σερβιρισμένο με καροτάκια Μαροκινά
Κοτόπουλο φρικασέ με αγκινάρες
Κουνέλι με παπαρδέλες
Κουνέλι δενδρολίβανο, ξίδι και σκόρδο
Κουνέλι σαλμί(Kύμη)
Κρέας γαλλικό στιφάδο (Λίγηρ)
Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και ρύζι (Mυτιλήνη)
Κροθόπιτα(Σούλι)
Λαβράκι σε κρούστα ψωμιού(Παρίσι)
Λαχανοντολμάδες
Λαχανοπαστίτσιο(Κώς)
Λουκάνικο Καταλάνικο με λάχανο(Βαρκελώνη)
Μακαρονάδα δίχρωμη
Μακεδονική τηγανιά
Μαντί(Σαμοθράκη)
Ματσμπούς(ΝΤΟΥΜΠΑΙ)
Μελιτζάνες μπουμπούκια με μοσχάρι
Μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ
Μοσχαράκι βραστό.
Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια
Μοσχάρι γιαχνί με λάπατα
Μοσχάρι με αποφλοιωμένο στάρι(Ντουμπάι)
Μοσχαρίσια πλάτη με μανιτάρια(Ισραήλ)
Μοσχαρίσιο κρέας βραστό με κάπαρη και τουρσί(Λίγηρ)
Μοσχαρίσιο νουά μαριναρισμένο στη μπύρα
Μουσακάς ο κλασικός
Μπακαλιάρο φιλέτο αλά πολίτα με αγκινάρες και καρότα
Μπιφτέκια σερβιρισμένα με πράσα( Σάμος )
Μπομπόλια στιφάδο(Μονεμβασιά )
Μποξαδάκι ( Σάμος)
Μπούλια(Πολυσπόρι) Φενεός
Μπουμπάρι(Βόλος)
Ορτύκια με μήλα και μπανάνες(Παρίσι)
Παντσέτα βρασμένη στο λίπος της(Λίγηρ)
Πάπια πορτοκάλι
Παστίτσιο
Παστίτσιο Βενετσιάνικο(Κύθηρα)
Πατατάτο(Aμοργός )
Πατσαδάκι Μανδριλένιο
Πένες με σάλτσα από λιαστή ντομάτα, φρέσκια ντομάτα και κεφτεδάκια
Περιστέρια γεμιστά
Πιλάφι με ντομάτα και γαρίδες
Ρεβίθια κοκκινιστά με κουνουπίδι
Ρεβυθάδα Σίφνου
Ριζότο με βατραχοπόδαρα και σαλιγκάρια.
Ρολό σφολιάτας με μανιτάρια και ψαρονέφρι
Σαλάτα με αγκινάρες
Σίς μπάρακ(Τορτελίνι)Βηρυττός
Σκαλοπίνια με σάλτσα πορτοκάλι (Εσκαλοπίνες α λα ναράνχα)
Σολομός με ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Σουφλέ με τέσσερα τυριά
Σοφιγάδο(Λευκάδα)
Σοφρίτο (Κέρκυρα)
Σπαγγέτο με κολοκυθάκια και σαφράν και σαγανάκι φορμαέλας
Σπαγγέτο με σαφράν και σοταρισμένα κολοκυθάκια
Σπεντζοφάι Πηλιορείτικο
Σπλήνα γεμιστή( Λέρος )
Συκωτάκια Κωνσταντινουπολίτικα με σουμάκι και ντομάτα
Συκωτάκια Κωνσταντινουπολίτικα με σουμάκι και ντομάτα
Ταλιατέλες με μοσχάρι στην κατσαρόλα
Φάβα με σουπιές και καραμελωμένα πατζάρια(Σαντορίνη)
Φαγκρί στη λαδόκολλα
Φασολάκια λαδερά
Φασουλονταβάς Πρεσπών
Φιλετάκια με μουστάρδα και κρέμα(Λίγηρ)
Φιλέτο WELLINGTON
Φιλέτο με γεμιστές πατάτες
Φιλέτο σολομού με ψητά μανιτάρια και πουρέ καρότου
Φύλλα Καλύμνικα
Χοιρινή παντσέτα με θυμάρι, ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και πουρέ ρεβιθιού με ταχίνι
Χοιρινό κότσι μαριναρισμένο σε μπύρα με βραστές πατάτες, λαχανικά και πλιγούρι
Χοιρινό με κόκκινο κάρυ.
Χοιρινό με πλιγούρι. Ατσούναρος(Κώς)
Χοιρινό με πρασοσέλινο(Ναύπλιο)
Χοιρινό μπούτι με μουστάρδα
Χοιρινό μπριζολίκι με κόκκινο κρασί και πετιμέζι
Χοιρινό πρασοσέλινο από τη Ζίτσα
Χοιρινό σουβλάκι με πουρέ αβοκάντο και ρύζι αρωματισμένο με τζίντζερ
Χοιρινό φιλέτο και πουγκί από αμπελόφυλλο
Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι
Χοιρινό ψητό σε cocotte με αμπελόφυλλα
Χυλοπίτες με φέτα , ρίγανη και φρέσκια ντομάτα
Ψάρι αθηναϊκή μαγιονέζα
Ψάρι με τσουκνίδες(Ναύπλιο)
Ψάρι του Αγίου Πέτρου
Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα, κρεμμύδι και σάλτσα πέστο
Ψαρονέφρι με μούστο και 4 πιπέρια
Ψαρονέφρι με σάλτσα από κρασί Σάμου( Σάμος )
Ψαρονέφρι με χυμό σταφυλιού, μουστάρδα και δενδρολίβανο
Ψαρονέφρι σε ζύμη φάβας(Σαντορίνη)
Ψαρονέφρι ψητό με μπέικον με σάλτσα μουστάρδας
Ψητές πράσινες πιπεριές γεμισμένες με αρωματικό Κατίκι Δομοκού