|
Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια
|
|
Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο, το σπορέλαιο .
Μόλις λειώσει το βούτυρο προσθέτετε στην κατσαρόλα τη μαστίχα, ανακατεύετε, μετά τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε. Ρίχνετε τις κάψες του κάρδαμου, τα φύλλα δάφνης, και ανακατεύετε.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας δυναμώνοντας τη φωτιά .Σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε και το πιπέρι Χαμηλώνετε τη φωτιά και συγχρόνως ρίχνετε το σκόρδο και λίγο νερό..
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να βράσει για μιάμιση ώρα ελέγχοντας τα υγρά του.
Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βάζετε σε ένα πυράντοχο σκεύος μαζί με τη σάλτσα του , το καλύπτετε με ασημόχαρτο, στο οποίο ανοίγετε τρύπες με ένα πιρούνι και το αφήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. |
|
Προετοιμάζετε τις μπάμιες:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το βούτυρο .Μόλις λειώσει το βούτυρο προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να σοταριστεί. Στη συνέχεια σοτάρετε τη πιπεριά και το σκόρδο.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα τη φρέσκια ντομάτα ,τον πελτέ και ένα κύβο λαχανικών. Αλατίζετε .Ανακατεύετε και προσθέτετε το νερό. Αφήνετε να βράσουν και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτετε τις μπάμιες και τις αφήνετε να μαγειρευτούν .
Προς το τέλος προσθέτετε τον φρέσκο κόλλιανδρο. Όταν οι μπάμιες είναι έτοιμες, τις βάζετε σε μια γάστρα και τις τοποθετείτε στο φούρνο . Τις αφήνετε μέχρι να πιούν τα υγρά τους .
|
|
Προετοιμάζετε το ρύζι:
Σ ένα τηγάνι βάζετε να λειώσει το βούτυρο.
Προσθέτετε τον φιδέ, και τον σοτάρετε μέχρι να το χρώμα του να χρυσίσει. Προσέχετε να μη αρπάξει. Οταν είναι έτοιμος τον κατεβάζετε από τη φωτιά και τον αφήνετε στην άκρη. |
|
Σε άλλη κατσαρόλα, βάζετε βούτυρο και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε να πάει το βούτυρο παντού και να γυαλίσει το ρύζι.
Προσθέτετε τη μαστίχα, τον τηγανισμένο φιδέ που ετοιμάσατε προηγουμένως και ανακατεύετε.
Προσθέτετε βρασμένο νερό μέχρι να καλύψει το ρύζι.. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιούν όλο το νερό. |
|
Για το σερβίρισμα:
Έχοντας μαγειρέψει και τα τρία φαγητά του πιάτου ξεκινάτε το στήσιμο:
Βάζετε το βρασμένο ρύζι με τον φιδέ σε ένα μπολάκι και το φορμάρετε πιέζοντάς το .Το αναποδογυρίζετε στη άκρη του πιάτου. Από πάνω προσθέτετε τριμμένο πιπέρι.. Σερβίρετε σε μία γωνιά του πιάτου ένα κομμάτι από το κρέας και μία κουταλιά από τις μπάμιες .Στολίζουμε με αραβικές πιτούλες.
|
|
|
|
Το πιάτο παρουσιάσθηκε στην εκπομπή "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" στο επεισόδιο του Καίρου |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |