english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
 
 
  Υλικά για 4-5 άτομα
15 μεγάλες γαρίδες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε σπιρτόξυλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κουτ γλυκού τζίντζερ
2 κουτ σούπας κάρυ μέτριου καψίματος
Λίγο αλάτι
 
Καθαρίζετε τις πιπεριές από τα σπόρια και τα κοτσάνια. Τις κόβετε σε λεπτά σπιρτόξυλα.
Αφαιρείτε από τις γαρίδες το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις πλένετε καλά.
Στο γουδί λειώνετε τις σκελίδες του σκόρδου, βάζετε τον πολτό σε ένα μπολάκι και τον ανακατεύετε με το τζίντζερ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το λειωμένο κρεμμυδάκι και το μίγμα του σκόρδου με το τζίντζερ. Τα σοτάρετε για λίγο και μέχρι να μυρίσει ωραία η κουζίνα σας. Ρίχνετε μέσα τα σπιρτόξυλα από τις πολύχρωμες πιπεριές και το κρεμμύδι που είναι κομμένο σε σπιρτόξυλα. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνετε με το λευκό κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τις πιπεριές για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το κάρυ και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις καθαρισμένες γαρίδες βυθίζοντάς τες μέσα στη σάλτσα και αλατίζετε ελαφρά. Σκεπάζετε το τηγάνι σας με ένα καπάκι και μαγειρεύετε ακόμα για 5-10 λεπτά.
Σερβίρετε το έδεσμα σε πιατέλα και αν θέλετε το συνοδεύετε με άσπρο ρύζι.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αστακομακαρονάδα
Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.
Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
Γαρίδες σαγανάκι
Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα
Γλώσσα γεμιστή(Καμπανία)
Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα
Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
Θράψαλα με φασολάκια(Κάρπαθος)
Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος)
Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )
Καλαμάρι στιφάδο με κρασί
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Κεφτέδες θαλασσινοί
Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
Λαβράκι με αλάτι
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος)
Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος )
Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος)
Παέγια(Βαρκελώνη)
Παπαρδέλες με γαύρο(Πειραιάς)
Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)
Ρύζι Σαν Τζιοβάνι(Aλεξάνδρεια)
Σαρδέλα παντρεμένη(Σούλι)
Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
Σολομό φιλέτο με πουρέ αρακά αρωματισμένο με βασιλικό
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι
Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος )
Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
Σφυρίδα προβενσάλ(Πειραιάς)
Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ)
Τσιπούρα με λαχανικά
Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού
Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία)
Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο
Χταπόδι με ζυμαρικά
Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος)
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας
Χταπόδι στιφάδο
Χταποδοκεφτέδες (Πάρος)
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα