|
Μαρινάρετε τον σολομό. Σε ένα μπολ βάζετε τα φιλέτα του σολομού τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Τα πασπαλίζετε με την πάπρικα και τα αλατίζετε ελαφρά. Τα αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον για 1 ώρα.
|
|
Βράζετε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά. Τον σουρώνετε. Τον βάζετε λίγο στο μπλέντερ μέχρι να τον κάνετε έναν ομοιογενή πουρέ. Τον περνάτε από τη σήτα να φύγουν τα χοντράδια και τον βάζετε σε ένα μπολ. |
|
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λειώσει και να αρχίσει να τσιτσιρίζει. Ρίχνετε μέσα τον πουρέ. Ανακατεύετε καλά.
|
|
Εάν σας είναι πολύ πηκτός ρίξτε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να γίνει ένας απαλός πράσινος πουρές. Τον αλατίζετε εάν χρειάζεται, τον πιπερώνετε και ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κομματάκια βασιλικού. Ανακατεύετε και τον διατηρείτε ζεστό.
|
|
Ψήνετε τον σολομό. Σε ένα πιάτο αδειάζετε το σουσάμι και πανάρετε με αυτό τα 6 φιλέτα του σολομού. Τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να κάνουν μια χρυσή κρούστα. Τα βγάζετε και σε κάθε πιάτο βάζετε μερικές κουταλιές από τον πουρέ αρακά και δίπλα το φιλέτο του σολομού. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |