|
Βγάζετε το καλαμάρι από τις κονσέρβες, αφαιρείτε το κόκαλα και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια. |
|
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να γυαλίσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. |
|
Ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του καλαμαριού, σοτάρετε ακόμα για 2-3 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. |
|
Αλατοπιπερώνετε ρίχνετε τη κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι και τη δάφνη και αφήνετε να πάρει βράση. |
|
Διαλύετε τον πελτέ σε 2 ποτήρια νερό και τον αδειάζετε στη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το μίγμα χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 45 λεπτά περίπου και μέχρι τα κρεμμυδάκια να γίνουν τρυφερά.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |