english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
 
 
  υλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό μέτρια μπαρμπούνια
2 φλιτζ ψιλό σιμιγδάλι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
8 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ξύδι
1 κουτ σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
 
Ξελεπιάζετε τα μπαρμπούνια και τα καθαρίζετε καλά από τα εντόσθια.
Τα αλατίζετε καλά και εξωτερικά και εσωτερικά και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα πιπεριάς. Ξεπλένετε τις πιπεριές Φλωρίνης με άφθονο κρύο νερό, τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τις κόβετε σε μικρά΄κομματάκια.
Τις βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ σας μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Τον βγάζετε τον σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και τον βάζετε σε ένα μπολ.
Τηγανίζετε τα μπαρμπούνια. Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, πανάρετε τα μπαρμπούνια στο ψιλό σιμιγδάλι και τα τηγανίζετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Τηγανίστε τα λίγα-λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και να γίνουν τραγανά.
Σερβίρετε στα πιάτα τα μπαρμπούνια με τον εξής τρόπο. Σε κάθε πιάτο απλώνετε 2-3 κουταλιές σούπας σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και από πάνω ακουμπάτε 2-3 μπαρμπούνια.
   
Ο συνδυασμός της γλυκόξινης σάλτσας πιπεριάς με τα καλοτηγανισμένα μπαρμπούνια είναι τέλειος.
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αστακομακαρονάδα
Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.
Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
Γαρίδες σαγανάκι
Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα
Γλώσσα γεμιστή(Καμπανία)
Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα
Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
Θράψαλα με φασολάκια(Κάρπαθος)
Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος)
Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )
Καλαμάρι στιφάδο με κρασί
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Κεφτέδες θαλασσινοί
Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
Λαβράκι με αλάτι
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος)
Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος )
Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος)
Παέγια(Βαρκελώνη)
Παπαρδέλες με γαύρο(Πειραιάς)
Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)
Ρύζι Σαν Τζιοβάνι(Aλεξάνδρεια)
Σαρδέλα παντρεμένη(Σούλι)
Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
Σολομό φιλέτο με πουρέ αρακά αρωματισμένο με βασιλικό
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι
Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος )
Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
Σφυρίδα προβενσάλ(Πειραιάς)
Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ)
Τσιπούρα με λαχανικά
Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού
Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία)
Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο
Χταπόδι με ζυμαρικά
Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος)
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας
Χταπόδι στιφάδο
Χταποδοκεφτέδες (Πάρος)
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα