|
Ξελεπιάζετε τα μπαρμπούνια και τα καθαρίζετε καλά από τα εντόσθια. |
|
Τα αλατίζετε καλά και εξωτερικά και εσωτερικά και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. |
|
Ετοιμάζετε τη σάλτσα πιπεριάς. Ξεπλένετε τις πιπεριές Φλωρίνης με άφθονο κρύο νερό, τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τις κόβετε σε μικρά΄κομματάκια. |
|
Τις βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ σας μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Τον βγάζετε τον σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και τον βάζετε σε ένα μπολ. |
|
Τηγανίζετε τα μπαρμπούνια. Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, πανάρετε τα μπαρμπούνια στο ψιλό σιμιγδάλι και τα τηγανίζετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Τηγανίστε τα λίγα-λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και να γίνουν τραγανά. |
|
Σερβίρετε στα πιάτα τα μπαρμπούνια με τον εξής τρόπο. Σε κάθε πιάτο απλώνετε 2-3 κουταλιές σούπας σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και από πάνω ακουμπάτε 2-3 μπαρμπούνια. |
|
|
|
Ο συνδυασμός της γλυκόξινης σάλτσας πιπεριάς με τα καλοτηγανισμένα μπαρμπούνια είναι τέλειος. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |