english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Κεφτέδες θαλασσινοί
 
 
  200 γραμ καθαρισμένα καλαμαράκια
200 γραμ καθαρισμένες σουπιές
200 γραμ καθαρισμένο χταπόδι
2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
2 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 γραμ ψωμί μουλιασμένο σε λευκό κρασί
1 φλιτζ τσαγιού κόκκινο κρασί
4 κουτ σούπας ξύδι
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Τριμμένη γαλέτα όσο τραβήξει
 
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι, τα καλαμαράκια και τις σουπιές. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το μουλιασμένο ψωμί στημένο και διαλυμένο, ρίχνετε τον μισό μαϊντανό, τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, το κόκκινο κρασί και το ξύδι, το λάδι και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά το μίγμα με τα χέρια και το βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ σας λίγο-λίγο και το αλέθετε μέχρι να γίνει ένα πολτός. Τον αδειάζετε σε ένα άλλο μπολ.
Μόλις τελειώσει και η τελευταία δόση, αφήνετε τον πολτό να ηρεμήσει για 10 λεπτά. Του προσθέτετε σιγά-σιγά γαλέτα ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να σφίγγει απαλά.
Του ρίχνετε από πάνω λίγο αλευράκι και τον αφήνετε στο ψυγείο για περίπου ½ ώρα.
Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τους κεφτέδες σας ή τηγανητούς ή ψητούς. Αν τους κάνετε τηγανητούς τους πλάθετε στρογγυλούς, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε.
Αν τους κάνετε ψητούς τους πλάθετε σε πλατιά μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα ταψί, προσθέτετε πατατούλες, αν θέλετε και ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα αφού περιχύσετε το ταψί σας με λίγο λάδι και αλατίσετε και πιπερώσετε χωριστά τις πατάτες.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αστακομακαρονάδα
Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.
Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
Γαρίδες σαγανάκι
Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα
Γλώσσα γεμιστή(Καμπανία)
Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα
Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
Θράψαλα με φασολάκια(Κάρπαθος)
Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος)
Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )
Καλαμάρι στιφάδο με κρασί
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Κεφτέδες θαλασσινοί
Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
Λαβράκι με αλάτι
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος)
Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος )
Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος)
Παέγια(Βαρκελώνη)
Παπαρδέλες με γαύρο(Πειραιάς)
Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)
Ρύζι Σαν Τζιοβάνι(Aλεξάνδρεια)
Σαρδέλα παντρεμένη(Σούλι)
Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
Σολομό φιλέτο με πουρέ αρακά αρωματισμένο με βασιλικό
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι
Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος )
Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
Σφυρίδα προβενσάλ(Πειραιάς)
Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ)
Τσιπούρα με λαχανικά
Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού
Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία)
Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο
Χταπόδι με ζυμαρικά
Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος)
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας
Χταπόδι στιφάδο
Χταποδοκεφτέδες (Πάρος)
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα