english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
 
 
  Υλικά για 4 άτομα
4 μεγάλα φρέσκα αμπελόφυλλα
1 μεγάλη κόκκινη σφικτή ντομάτα
8 παχουλές σαρδέλες
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
 
Καθαρίζετε τις σαρδέλες από το κεφάλι και τα εντόσθια. Τις αλατίζετε καλά και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι να περιμένουν.
Κόβετε τη ντομάτα σε 4 χοντρές φέτες. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι, τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις περιχύνετε με το μισό λάδι. Τις ψήνετε στο φούρνο στους 170ο για 20 λεπτά.
Βάζετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζετε τα αμπελόφυλλα ένα-ένα. Τα βγάζετε σχεδόν αμέσως για να μη μαυρίσουν. Τα ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί της κουζίνας.
Σε ένα άλλο ταψάκι βάζετε τις σαρδέλες και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρετε σε κάθε πιάτο ένα τηγανητό αμπελόφυλλο και επάνω του βάζετε μια φέτα ντομάτας. Πάνω σε κάθε ντομάτα βάζετε 2 παχουλές σαρδέλες. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και πιπέρι.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αστακομακαρονάδα
Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.
Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
Γαρίδες σαγανάκι
Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα
Γλώσσα γεμιστή(Καμπανία)
Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα
Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
Θράψαλα με φασολάκια(Κάρπαθος)
Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος)
Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )
Καλαμάρι στιφάδο με κρασί
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Κεφτέδες θαλασσινοί
Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
Λαβράκι με αλάτι
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος)
Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος )
Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος)
Παέγια(Βαρκελώνη)
Παπαρδέλες με γαύρο(Πειραιάς)
Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)
Ρύζι Σαν Τζιοβάνι(Aλεξάνδρεια)
Σαρδέλα παντρεμένη(Σούλι)
Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
Σολομό φιλέτο με πουρέ αρακά αρωματισμένο με βασιλικό
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι
Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος )
Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
Σφυρίδα προβενσάλ(Πειραιάς)
Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ)
Τσιπούρα με λαχανικά
Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού
Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία)
Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο
Χταπόδι με ζυμαρικά
Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος)
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας
Χταπόδι στιφάδο
Χταποδοκεφτέδες (Πάρος)
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα