|
Καθαρίζετε τις σαρδέλες από το κεφάλι και τα εντόσθια. Τις αλατίζετε καλά και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι να περιμένουν. |
|
Κόβετε τη ντομάτα σε 4 χοντρές φέτες. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι, τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις περιχύνετε με το μισό λάδι. Τις ψήνετε στο φούρνο στους 170ο για 20 λεπτά. |
|
Βάζετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζετε τα αμπελόφυλλα ένα-ένα. Τα βγάζετε σχεδόν αμέσως για να μη μαυρίσουν. Τα ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί της κουζίνας. |
|
Σε ένα άλλο ταψάκι βάζετε τις σαρδέλες και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. |
|
Σερβίρετε σε κάθε πιάτο ένα τηγανητό αμπελόφυλλο και επάνω του βάζετε μια φέτα ντομάτας. Πάνω σε κάθε ντομάτα βάζετε 2 παχουλές σαρδέλες. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και πιπέρι. |
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |