english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
 
 
  Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτο από μεγάλο ψάρι (ροφός, συναγρίδα, σφυρίδα)
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζ τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 νεροπότηρα ξανθιά μπύρα
λάδι για το τηγάνισμα
για την αγγουροσαλάτα
1 μεγάλο αγγούρι
2 κουτ σούπας ζάχαρη
2 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ σούπας λεμόνι
150 γραμ σουρωτό γιαούρτι
αλάτι
 
Κόβετε το φιλέτο ψαριού σε μικρά κομματάκια. Το βάζετε σε ένα μπολ και το μαρινάρετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζετε το κουρκούτι. Σε ένα μπολ αδειάζετε το αλεύρι κοσκινιστό και αρχίζετε να το δουλεύετε μαζί με τη ξανθιά μπύρα μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός πηκτός σαν μέλι. Σκεπάζετε το μπολ με 1-2 πετσέτες και τον αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ετοιμάζετε την αγγουροσαλάτα. Πλένετε και σκουπίζετε το αγγούρι. Το κόβετε σε μικρές ροδέλες πάχους 2 χλς. Το βάζετε σε ένα μπολ και του ρίχνετε μπόλικο αλάτι και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 15 λεπτά μέχρι να αποβάλει τα υγρά του. Το ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και το σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το βάζετε μέσα σε ένα μπολ.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο άνηθο. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Το αδειάζετε μέσα στα λεπτοκομμένα αγγούρια και ανακατεύετε.
Παίρνετε το φουσκωμένο κουρκούτι και το ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Ζεσταίνετε άφθονο λάδι μέσα σε ένα τηγάνι , βουτάτε τα μαριναρισμένα κομμάτια ψαριού μέσα στο κουρκούτι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Τα σερβίρετε στα πιάτα και γαρνίρετε με 1-2 κουταλιές της σούπας αγγουροσαλάτα.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αστακομακαρονάδα
Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.
Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
Γαρίδες σαγανάκι
Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα
Γλώσσα γεμιστή(Καμπανία)
Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα
Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
Θράψαλα με φασολάκια(Κάρπαθος)
Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος)
Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )
Καλαμάρι στιφάδο με κρασί
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Κεφτέδες θαλασσινοί
Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
Λαβράκι με αλάτι
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος)
Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος )
Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος)
Παέγια(Βαρκελώνη)
Παπαρδέλες με γαύρο(Πειραιάς)
Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)
Ρύζι Σαν Τζιοβάνι(Aλεξάνδρεια)
Σαρδέλα παντρεμένη(Σούλι)
Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
Σολομό φιλέτο με πουρέ αρακά αρωματισμένο με βασιλικό
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι
Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος )
Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
Σφυρίδα προβενσάλ(Πειραιάς)
Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ)
Τσιπούρα με λαχανικά
Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού
Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία)
Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο
Χταπόδι με ζυμαρικά
Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος)
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας
Χταπόδι στιφάδο
Χταποδοκεφτέδες (Πάρος)
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα