english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
 
 
  1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια νερό.
1 φιλέτο μπακαλιάρου 150 γραμ.(υγράλατος, ξαλμυρισμένος για 24 ώρες όπου αλλάζουμε το νερό)
1 αυγό για κάθε άτομο
αλάτι
μπόλικο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
1 φρέσκο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πράσο χοντροκομμένο
2 πατάτες χοντροκομμένες
άσπρο πιπέρι
ρόκα ελαφρά τηγανισμένη
αυγά πέστροφας για το σερβίρισμα
 
Σε κατσαρολάκι, βάζετε το νερό, το γάλα και αφήνετε για λίγο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κομμένο φιλέτο μπακαλιάρου και αφήνετε για λίγο να βράσει. Σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, κάνετε το αυγό ποσέ: Βάζετε λίγο νερό, λίγο αλάτι και περιμένετε να βράσει. Ρίχνετε το αυγό και το κάνετε ποσέ, αποσύρετε από το κατσαρολάκι, το τοποθετείτε σε πιάτο και το αφήνετε στην άκρη.
Φτιάχνετε τη βελουτέ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο ενώ ανακατεύετε.
Προσέχετε η φωτιά να είναι χαμηλή να μην αρπάξουν γιατί έτσι θα χαλάσουν το χρώμα της σούπας. Ρίχνετε τις πατάτες (οι οποίες είναι ωμές), ανακατεύετε και προσθέτετε άσπρο πιπέρι και λίγο αλάτι. Όταν ανακατευτούν καλά, προσθέτετε λίγο νερό, το ζωμό μέσα στο οποίο έβρασε ο μπακαλιάρος και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη σούπα στο μίξερ και την κάνετε βελουτέ (να είναι πολύ καλά αλεσμένη)
Για το σερβίρισμα: Σε βαθύ πιάτο, τοποθετείτε στο κέντρο το αυγό. Από πάνω το μπακαλιάρο κομμένο σε φετούλες και γύρω γύρω λίγη τηγανισμένη ρόκα, τα αυγά πέστροφας, λίγο ελαιόλαδο και στο τέλος περιχύνετε με το βελουτέ πράσου.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αστακομακαρονάδα
Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.
Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
Γαρίδες σαγανάκι
Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα
Γλώσσα γεμιστή(Καμπανία)
Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα
Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
Θράψαλα με φασολάκια(Κάρπαθος)
Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος)
Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )
Καλαμάρι στιφάδο με κρασί
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Κεφτέδες θαλασσινοί
Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
Λαβράκι με αλάτι
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος)
Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος )
Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος)
Παέγια(Βαρκελώνη)
Παπαρδέλες με γαύρο(Πειραιάς)
Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)
Ρύζι Σαν Τζιοβάνι(Aλεξάνδρεια)
Σαρδέλα παντρεμένη(Σούλι)
Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
Σολομό φιλέτο με πουρέ αρακά αρωματισμένο με βασιλικό
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι
Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος )
Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
Σφυρίδα προβενσάλ(Πειραιάς)
Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ)
Τσιπούρα με λαχανικά
Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού
Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία)
Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο
Χταπόδι με ζυμαρικά
Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος)
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας
Χταπόδι στιφάδο
Χταποδοκεφτέδες (Πάρος)
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα