|
 |
|
Για 4 άτομα
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο αρωματισμένο με δενδρολίβανο
1 φινόκιο κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
3,4 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια
1/2 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
Λίγο λευκό κρασί
Φρέσκια σάλτσα ντομάτα μαγειρεμένη με ζωμό
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κανάτα χλιαρό νερό
αλάτι, άσπρο πιπέρι
1/2 κιλό παπαρδέλες
10 ντοματίνια ξεφλουδισμένα
12 καθαρισμένους και ξεκοκαλισμένους γαύρους
|
|
 |
|
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, αφήνετε να ζεσταθεί και σωτάρετε πρώτα το φινόκιο. Όταν μαλακώσει λίγο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ενώ ανακατεύετε διαρκώς. |
|
Στη συνέχεια προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι, την κίτρινη και κόκκινη πιπεριά, λίγο αλάτι, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. |
|
Αφού σωταριστούν καλά, σβήνετε με λευκό κρασί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τη σάλτσα ντομάτας, τα φύλλα του βασιλικού και αφήνετε να πάρουν μια βράση. |
|
Ρίχνετε το χλιαρό νερό, αφήνετε για 5 λεπτά, προσθέτετε λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι, ανακατεύετε και μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνετε τις παπαρδέλες να βράσουν με τη σάλτσα. Ανακατεύετε απαλά για να μη σπάσουν τα ζυμαρικά. |
|
Προσθέτετε τα ντοματίνια.Απο πάνω στρώνετε τους καθαρισμένους γαύρους.
|
|
Σκεπάζετε την κατσαρόλα ν’ατμιστεί ο γαύρος. για μερικά λεπτά και σερβίρετε.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|