|
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια ,τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα . Προσθέτετε λάδι και τα σοτάρετε τα κρεμμύδια.
|
|
Μέχρι να τσιγαριστεί το κρεμμύδι, κόβετε σε ροδέλες τα καρότα, Κόβετε σε κομμάτια τις ντομάτες ,καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες.
|
|
Ψιλοκόβετε και το σκόρδο και το ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι. Κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες και , τις ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με τα καρότα. |
|
Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το σέλινο και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. .Προσθέτετε τις πατάτες, 3-4 φύλλα δάφνης, 2 ξυλαράκια κανέλα, λίγο γαρύφαλλο, λίγο δεντρολίβανο και τη καυτή πιπεριά. Ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι, φρέσκο πιπέρι, και σβήνετε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί .
|
|
Αφού πάρει βράση ρίχνετε τη κομμένη ντομάτα και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
|
|
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, βάζετε τη συναγρίδα σε ένα ταψί, την αλατίζετε και από τις δυο μεριές, βάζετε από πάνω τη σάλτσα και γαρνίρετε με χοντρές φέτες ντομάτας και φυλλαράκια μαϊντανού. |
|
Σκεπάζετε το ταψί με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο φούρνο για περίπου ¾ της ώρας.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |