english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
 
 
  Υλικά για 4 άτομα

4 φέτες συναγρίδας
4 καρότα καθαρισμένα
σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά
4 ολόκληρες ντομάτες ξεφλουδισμένες
4 πατάτες
σέλινο
λάδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
ψιλοκομμένο μαϊντανό
δεντρολίβανο
κανέλα
φύλλα δάφνης
γαρύφαλλα
1 καυτερή πιπερίτσα
Αλάτι,πιπέρι
 
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια ,τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα . Προσθέτετε λάδι και τα σοτάρετε τα κρεμμύδια.
Μέχρι να τσιγαριστεί το κρεμμύδι, κόβετε σε ροδέλες τα καρότα, Κόβετε σε κομμάτια τις ντομάτες ,καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες.
Ψιλοκόβετε και το σκόρδο και το ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι. Κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες και , τις ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με τα καρότα.
Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το σέλινο και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. .Προσθέτετε τις πατάτες, 3-4 φύλλα δάφνης, 2 ξυλαράκια κανέλα, λίγο γαρύφαλλο, λίγο δεντρολίβανο και τη καυτή πιπεριά. Ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι, φρέσκο πιπέρι, και σβήνετε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί .
Αφού πάρει βράση ρίχνετε τη κομμένη ντομάτα και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, βάζετε τη συναγρίδα σε ένα ταψί, την αλατίζετε και από τις δυο μεριές, βάζετε από πάνω τη σάλτσα και γαρνίρετε με χοντρές φέτες ντομάτας και φυλλαράκια μαϊντανού.
Σκεπάζετε το ταψί με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο φούρνο για περίπου ¾ της ώρας.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αστακομακαρονάδα
Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.
Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
Γαρίδες σαγανάκι
Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα
Γλώσσα γεμιστή(Καμπανία)
Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα
Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
Θράψαλα με φασολάκια(Κάρπαθος)
Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος)
Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )
Καλαμάρι στιφάδο με κρασί
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Κεφτέδες θαλασσινοί
Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
Λαβράκι με αλάτι
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος)
Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος )
Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος)
Παέγια(Βαρκελώνη)
Παπαρδέλες με γαύρο(Πειραιάς)
Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)
Ρύζι Σαν Τζιοβάνι(Aλεξάνδρεια)
Σαρδέλα παντρεμένη(Σούλι)
Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
Σολομό φιλέτο με πουρέ αρακά αρωματισμένο με βασιλικό
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι
Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος )
Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
Σφυρίδα προβενσάλ(Πειραιάς)
Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ)
Τσιπούρα με λαχανικά
Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού
Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία)
Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο
Χταπόδι με ζυμαρικά
Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος)
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας
Χταπόδι στιφάδο
Χταποδοκεφτέδες (Πάρος)
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα