|
 |
|
Υλικά για 4-5 άτομα
800γρ σουπιές φρέσκιες & κομμένες σε λωρίδες
250 γρ κριθαράκι χονδρό
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200γρ ελαιόλαδο
300 γρ ξύδι δυνατό
1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
1 φύλλο δάφνης
κανέλα, δενδρολίβανο, γαρύφαλλο
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό
σπόρoυς από ρόδι
1 ποτήρι μελάνι της σουπιάς φιλτραρισμένο
|
|
 |
|
Καίμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά, τις σουπιές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. |
|
Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. |
|
Προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς, τα καρυκεύματα, το πετιμέζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει. |
|
Στολίζουμε με τα σπόρους από το ρόδι και λίγο μαϊντανό.
|
|
|
|
To φαγητό το έφτιαξε ο Τάσος Κόλλιας στο εστιατόριό του στα Ταμπούρια του Πειραιά για το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|