|
 |
|
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό σφυρίδα φιλεταρισμένη
600 γραμ. γαρίδες
600 γραμ. ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
Βούτυρο
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. κανέλα
4 φύλλα δάφνης
½ λίτρο ζωμό
Σκόρδο
Φιστίκι αράπικο
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα
|
|
 |
|
Σε μία κατσαρόλα με ανοξείδωτα χεράκια, ψιλοκόβετε μισό κρεμμύδι, προσθέτετε 1 κ.σ. βούτυρο, 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι και το ρύζι στεγνό . Ανακατεύετε και ρίχνετε αλάτι, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα, μαύρο πιπέρι και 2 φύλλα δάφνης. |
|
Προσθέτετε 3 φλιτζάνια ζωμό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με λαδόκολλα βάζετε το καπάκι και τη βάζετε στο φούρνο. Αφήνετε να ψηθεί μέχρι να πιεί τα υγρά του. Το βγάζετε και το φυλάτε ζεστό.
|
|
Ρίχνετε σε ένα τηγάνι 3-4 κουταλιές ζωμό, το άλλο μισό κρεμμύδι, 2 φύλλα δάφνης, λίγο λεμόνι και τα φιλέτα ψαριού (σφυρίδα). Προσθέτετε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και προς το τέλος, προσθέτετε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο. Μόλις σοταριστούν τα φιλέτα, τα αποσύρετε από το τηγάνι
|
|
Βράζετε τις γαρίδες για 2 λεπτά . Αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε, βγάζετε το εντεράκι από τη ράχη τους και τις ξεπλένετε με ζεστό νερό.
|
|
Σε άλλο τηγάνι, βάζετε 2 κ.σ βούτυρο, μια κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτετε τις γαρίδες, και τις σωτάρετε.
|
|
Σε φόρμα αλουμινίου, βάζετε στον πάτο τις γαρίδες σε διάταξη, από πάνω φιλέτα ψαριού, λίγο φιστίκι αράπικο καβουρδισμένο σε λάδι, αμύγδαλα, από πάνω μία στρώση ρύζι, στη συνέχεια τα φιλέτα ψαριού, και άλλη μια στρώση ρύζι. Πιέζετε καλά και αναποδογυρίζετε το περιεχόμενο σε πιάτο. Γαρνίρετε με καβουρντισμένα αμύγδαλα.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|