english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
 
 
  10-12 γόπες
1 ματσάκι μαιντανό
1 ματσάκι άνηθο
3,4 κλαράκια δενδρολίβανο
2 κ.σ. θυμάρι
4 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόkκινη
1 πιπεριά κίτρινη
χονδρό αλάτι
3 κ.σ. λάδι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
 
Καθαρίζετε τις γόπες,τις ξεπλένετε ,τρίβετε την κοιλιά τους εσωτερικά με αλάτι κα τις βάζετε σ ενα σουρωτήρι.
Ξεπλένετε τα λαχανικά και τα βάζετε σ ενα σουρωτήρι. Καθαρίζετε τα σκόρδα.
Μαζεύετε τα αρωματικά σε ματσάκι τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σ΄ ενα μπόλ.
Ψιλοκόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια. Κτυπάτε σε γουδί μαζί με λίγο χονδρό αλάτι τα σκόρδα.
Στο μπόλ με τα αρωματικά προσθέτετε τα μισά κυβάκια πιπεριάς,τρίβετε απο πάνω το θυμάρι και ρίχνετε στο μπόλ το σκόρδο. Προσθέτετε τις 3 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και ανακατεύετε.
Μ ενα κουταλάκι γεμίζετε τις κοιλιές των γοπών. Αφού τις γεμίσετε όλες τις αλευρώνετε απ όλες τις πλευρές.
Σ ενα τηγάνι βάζετε μπολικο λάδι και αφού κάψει τηγανίζετε τις γόπες. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε προσεχτικά πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε σε πιατέλα στολίζοντας με φρέσκα αρωματικά και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα κυβάκια πιπεριάς.
   
Απο το επεισόδιο "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ " στην ΄Εφεσσο
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αστακομακαρονάδα
Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.
Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
Γαρίδες σαγανάκι
Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα
Γλώσσα γεμιστή(Καμπανία)
Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα
Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
Θράψαλα με φασολάκια(Κάρπαθος)
Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος)
Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )
Καλαμάρι στιφάδο με κρασί
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Κεφτέδες θαλασσινοί
Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
Λαβράκι με αλάτι
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος)
Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος )
Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος)
Παέγια(Βαρκελώνη)
Παπαρδέλες με γαύρο(Πειραιάς)
Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)
Ρύζι Σαν Τζιοβάνι(Aλεξάνδρεια)
Σαρδέλα παντρεμένη(Σούλι)
Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
Σολομό φιλέτο με πουρέ αρακά αρωματισμένο με βασιλικό
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι
Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος )
Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
Σφυρίδα προβενσάλ(Πειραιάς)
Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ)
Τσιπούρα με λαχανικά
Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού
Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία)
Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο
Χταπόδι με ζυμαρικά
Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος)
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας
Χταπόδι στιφάδο
Χταποδοκεφτέδες (Πάρος)
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα