|
 |
|
5,6 σουπιές & καλαμάρια καθαρισμένα
4 φέτες ψίχα ψωμιού μουλιασμένες και στυμμένες
2,3 κ.σ, γαλέτα
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κ. σ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Σκόρδο
Σέλινο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
ρίγανη
1 φλιτζ καφέ κόκκινο κρασί
2 κ. σ. ξύδι
Πατάτες κομμένες σε ροδέλες
|
|
 |
|
Τεμαχίζουμε τις σουπιές και τα καλαμαράκια,. |
|
Βάζουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια σουπιάς και καλαμαριών να αλεστούν, μαζί με λίγη ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, το ξύδι, το κόκκινο κρασί, το σέλινο τη ρίγανη & τον μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι και λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής μάζα.
Ρίχνουμε όση γαλέτα χρειάζεται για να σφίξει το μείγμα μας .
|
|
Πλάθουμε τα μπιφτέκια.
|
|
Σ ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγη ρίγανη, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά .Τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|