|
Καθαρίζουμε τα ψάρια καλά , τα αλατίζουμε , τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα. |
|
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σαβόρ. Βάζουμε τις 3 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, τις ζεσταίνουμε και ροδίζουμε το σκόρδο, σβήνουμε με 1 φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε το πετιμέζι και το ξύδι. |
|
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η σάλτσα να γίνει πηκτή και μελωμένη. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε τα ψάρια μας. Τα σερβίρουμε και ζεστά και κρύα και διατηρούνται για καιρό στο ψυγείο.
|
|
|
|
Σημείωση. Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας στο σαβόρ ρίχνουν μέσα στη σάλτσα και 1ή 2 κουταλιές σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανου που θεωρείται ιδανικό αντισηπτικό αν τα ψάρια πρέπει να μείνουν εκτός ψυγείου (τις παλιές εποχές).
Στα Ιόνια νησιά βάζουν μέσα στη σάλτσα και 1 φλιτζ τσαγιού ξανθές σταφίδες που πάνε πάρα πολύ ωραία.
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |