|
 |
|
Υλικά για 5-6 άτομα
1 χταπόδι γύρω στο 1 κιλό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζ του καφέ δυόσμο
150 γραμ μαλακό τυρί
1 αβγό
αλεύρι όσο τραβήξει
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
|
|
 |
|
Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά, αφαιρούμε το ράμφος του, το ξεπλένουμε καλά με νερό και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ του μίξερ και κτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. |
|
Αδειάζουμε το πολτό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, το τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό. |
|
Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μίγμα να αρχίσει να σφίγγει. Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες. |
|
Ζεσταίνουμε το λάδι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε το μίγμα του χταποδιού, το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι, το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και σερβίρουμε τους κταποδοκεφτέδες ζεστούς.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|