|
Καθαρίζετε το μάγκο, το κόβετε σε μικρά κυβάκια και κρατάτε στην άκρη 50 γραμμάρια για το dressing.
|
|
Ετοιμάζετε το dressing. Σε ένα σέικερ του στιγμιαίου καφέ ή στο μπλέντερ σας ρίχνετε τα 50 γραμ μάνγκο, τη καφέ ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύδι μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Ρίχνετε και το λάδι κτυπάτε ακόμα για 1 λεπτό και κρατάτε το dressing στην άκρη.
|
|
Σε μια πραγματικά μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε τα φύλλα από το σπανάκι, τα αντίδια, το κατσαρό μαρουλάκι και τη ρόκα. Τα ανακατεύετε με τα χέρια σας να μοιραστούν παντού. Σκορπάτε από πάνω τα κυβάκια του μάνγκο και του ροκφόρ. Αν ετοιμάσετε νωρίς τη σαλάτα φυλάξτε τη στο ψυγείο σκεπασμένη.
Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύστε τη με το dressing και φέρτε τη στο τραπέζι. Πάει πολύ με τη γεμιστή γαλοπούλα, το ψητό γουρουνάκι και το αρνάκι.
|
|
|
|
Οι σαλάτες είναι απαραίτητες σε κάθε τραπέζι. Και βέβαια ως καλοί Έλληνες αγαπάμε τις κλασικές ελληνικές σαλάτες, αλλά που και που χρειαζόμαστε και κάποια εξωτική. Σας προτείνω λοιπόν μια που είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει πάρα πολύ μια και ο συνδυασμός του εξωτικού μάνγκο μαζί με το πικάντικο ροκφόρ ταιριάζουν υπέροχα. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |