|
Κόβετε τα φενόκιο σε πολύ λεπτές φέτες όπως κάνουμε και στα κρεμμύδια. Τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα πιέζετε με τα χέρια σας να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.
|
|
Καθαρίζετε το πράσινο μήλο από το φλούδι και τα κουκούτσια και το κόβετε σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνετε μέσα στη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τις ρόγες σουλτανίνας. Κάντε ένα ανακάτεμα.
|
|
Ετοιμάζετε το dressing. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το κρασόξυδο, το ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Κάνετε ένα κατ’ αρχήν κτύπημα για να σπάσουν οι σπόροι του μαραθόσπορου και στη συνέχεια προσθέτετε το πετιμέζι και τη μουστάρδα. Κτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τα 2/3 του dressing και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σαλάτα να δροσίσει στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον. |
|
Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε στο τραπέζι.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |