|
Ζεματίζετε λίγο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βουτάτε μέσα τις ντομάτες για 1-1 ½ λεπτό , τις βγάζετε, τις κρυώνετε με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζετε μετά μεγίστης ευκολίας, αφαιρείτε τον ομφαλό και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια μαζί με το ζουμάκι που θα βγάλουν. |
|
Ψιλοκόβετε το καθαρισμένο κρεμμύδι και το ρίχνετε μέσα στη σαλατιέρα με τις ντομάτες. Ρίχνετε τα μισά φυλλαράκια δυόσμου, λίγο χοντρό αλάτι και ανακατεύετε καλά τη σαλάτα. Τη φυλάτε στο ψυγείο.
|
|
Κόβετε το χαλούμι σε χοντρούς κύβους. Το μαρινάρετε με 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αδειάζετε το χαλούμι και το λάδι μέσα σε ένα μικρό ταψάκι.
|
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο και ανάβετε το γκρίλ.
Ψήνετε το χαλούμι μέχρι οι κύβοι του να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζετε το ψημένο τυρί από το φούρνο και τη σαλάτα από το ψυγείο. |
|
Ρίχνετε το ζεστό τυρί πάνω στην κρύα σαλάτα. Πασπαλίζετε το τυράκι με το υπόλοιπο δυόσμο. Σερβίρετε τη σαλάτα στο τραπέζι.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |